NISSAN NAVARA – NEPĀRSPĒJAMA VEIKTSPĒJA BEZCEĻA APSTĀKĻOS UN PIKAPA PRAKTISKUMA APVIENOJUMS / SIA NORDE / НОВОСТИ

NISSAN NAVARA – NEPĀRSPĒJAMA VEIKTSPĒJA BEZCEĻA APSTĀKĻOS UN PIKAPA PRAKTISKUMA APVIENOJUMS

Nissan Navara – Nissan pikapu 12. paaudze.
Pateicoties unikālajai piecu sviru aizmugurējai balstiekārtai ar vītajām atsperēm un izturīgajai šasijai, tiek nodrošināta augsta veiktspēja bezceļa apstākļos.
Iespaidīgas 4x4 automobiļa spējas apvienojumā ar krosoveriem raksturīgo izsmalcinātību.
Nissan Navara ir aprīkota ar inteliģentām tehnoloģijām, pateicoties kurām tā ir ieguvusi prestižo "2016. gada Starptautiskā pikapa” godalgu.
Standarta aprīkojumā ietverta segmentā vadošā 5 gadu / 160 000 km ražotāja standarta garantija.
Efektīvs 2,3 l dCi dīzeļdzinējs ar uzlabotu veiktspēju, savā segmentā labāko CO2 izmešu līmeni un degvielas patēriņu, kā arī samazinātu NOx izmešu līmeni, pateicoties AdBlue SCR sistēmai.

1.11.2016. Jaunā Nissan Navara nosaka jaunus standartus pikapu segmentā, apvienojot labāko no Nissan krosoveru līderības ar vairāk nekā 80 gadu pieredzi robustu un pārdomāti konstruētu pikapu dizainā un ražošanā.
 
Jaunā automobiļa modeļa izstrādes stūrakmens bija uzlabot komfortu un izsmalcinātību, vienlaikus saglabājot izslavētās Navara spējas apvidus apstākļos, izturību, kravnesību un vilkšanas kapacitāti. Šim automobiļa modelim ir robusta un izturīga šasija, un tas prezentē virkni jaunu tehnoloģisko funkciju, kas radītas, lai vēl vairāk uzlabotu automobiļa vadāmību un praktiskumu.

 

Izmantojot izslavēto Nissan krosoveru DNS, kas ļāvis radīt atzinību ieguvušos Nissan pasažieru automobiļus, piemēram, segmenta līderus – Qashqai un X-Trail, jaunā Navara automobiļu izsmalcinātībai, stilam, komfortam un kvalitātei piešķir jaunu līmeni, kā arī pikapu tirgū ievieš pirmo reizi sastopamas tehnoloģijas. 

Nissan Navara 5 gadu / 160 000 km ražotāja standarta garantija ir vēl viens jaunās Navara izcilo īpašību un zīmola kvalitātes apliecinājums, dāvājot klientiem papildu sirdsmieru.

Braukšana un vadāmība – izcila veiktspēja uz ceļa un bezceļa apstākļos.

Izsmalcinātības un krosoveriem līdzīgas braukšanas pieredzes nodrošināšana bija svarīgs Navara izstrādes stūrakmens. Lai to sasniegtu, neupurējot automobiļa izslavētās spējas apvidus apstākļos, Navara Double Cab versijai Nissan izstrādāja pilnīgi jaunu piecu posmu aizmugurējo balstiekārtu ar vītajām atsperēm, dāvājot būtiski uzlabotu braukšanas komfortu un pilnveidotu vadāmību. Šī versija ir arī par 20 kg vieglāka salīdzinājumā ar iepriekšējo lokšņu atsperu konstrukciju. 

Navara King Cab versija lepojas ar ievērojami uzlabotu lokšņu atsperu konstrukcijas versiju. Tā ne vien sver par 7 kg mazāk nekā iepriekšējās Navara versijas lokšņu atsperu konstrukcija, bet arī uzlabo King Cab versijas aizmugurējo riteņu uzbraukšanas leņķi par 3,1 procentu un nodrošina samazinātu ceļa radīto troksni. 

Kā jau klienti varētu to sagaidīt no Nissan, jaunā Nissan Navara ir vienlīdz spējīga arī apvidus apstākļos. Uz iepriekšējās paaudzes automobiļa modeļa spēcīgākajām īpašībām balstītā četru riteņu piedziņa dāvā drošu saķeri uz nelīdzena reljefa. Sistēmu ieslēdz un atslēdz elektroniski ar slēdzi, kas novietots uz automobiļa paneļa. Palīgsistēma braukšanai lejup no kalna (Hill Descent Control — HDC) un palīgsistēma braukšanas uzsākšanai pret kalnu (Hill Start Assist — HSA) nodrošina autovadītājiem drošības un komforta sajūtu, braucot pa kalnainu apvidu, savukārt elektroniski bloķējams aizmugures diferenciālis palīdz optimāli izmantot saķeres spēju.

Tehnoloģijas.

Saskaņā ar Nissan zīmola saukli – "Innovation that Excites”, jaunajā Navara tika ieviesta virkne jaunu, uz klientu koncentrētu tehnoloģiju. Segmentā, kas tradicionāli visai gausi ieviesis jaunākās komforta un drošības funkcijas, tas ir jauns sasniegums automobiļu tehnoloģiju jomā par pieejamu cenu. Apkārtskata monitors un automātiskā ārkārtas bremzēšanas palīgsistēma – abas ir jau augstu novērtētas Nissan krosoveru drošības sistēmas un ir unikālas pikapu segmentā. Pārējo drošības un komforta funkciju vidū ir kruīza kontrole, inteliģentā atslēga, aizmugurējie stāvvietā novietošanas sensori un daudz citu noderīgu funkciju.

Automobiļa salons.

Pilnībā pārveidotais automobiļa salons dāvā pirmklasīgu braukšanu, un ikviens automobiļa salona elements ir ticis optimizēts, lai sniegtu vislabāko iespējamo kvalitāti, komfortu, plašumu un praktiskumu kā autovadītājam, tā pasažieriem.

Automobiļa priekšējā paneļa kompleksam ir izveidota skulpturēta forma, kas nodrošina daudz vairāk telpas automobiļa kabīnē un dāvā plašuma sajūtu. Priekšējie sēdekļi ar mugurkaula atbalstu piedāvā uzlabotu ergonomiku un palīdz samazināt autovadītāja nogurumu, un tie ir izstrādāti, iedvesmojoties no NASA tehnoloģijām. 

Citas funkcijas ietver divu zonu klimata kontroli gan King Cab, gan Double Cab versijai, kā arī jaunu Double Cab kabīnes aizmugurējās daļas gaisa ventilācijas sistēmu, kas pasažieriem sniedz vēl komfortablāku braukšanas vidi.

Automobiļa eksterjera dizains.

Navara ir konstruēta un ražota atbilstoši specifiskajām Eiropas tirgus prasībām un vajadzībām, un tā tiek ražota Nissan rūpnīcā Barselonā, Spānijā. Navara abās versijās (King Cab un Double Cab) ir radīta, lai paustu spēcīgu, tomēr sportisku stilu, ieliekto un izliekto virsmu kombinācijai dāvājot dinamisku un izteiksmīgu izskatu. Nissan zīmola "V-motion” priekšējā reste un bumeranga formas LED dienas gaitas lukturi piešķir šim pikapam Nissan raksturīgo tēlu un dizainu.

Dzinēji un transmisijas.

Navara 2,3 litru dīzeļdzinēja versija ar divām turbīnām (190 ZS) vai vienu turbīnu (160 ZS) ir aprīkota ar uzlabotu un videi draudzīgāku – Euro 6 standartiem atbilstošu dzinēju. Nissan Navara radītā ietekme uz vidi ievērojami atšķiras no citiem pikapiem, kā arī tai ir zemas ekspluatācijas izmaksas, kas pikapu pircējiem ir būtisks arguments. Nissan Navara CO2 izmešu līmenis ir, sākot no 167 g/km, kas ir par 2 g/km mazāk nekā iepriekšējai versijai ar Euro 5 standartiem atbilstošu dzinēju. Šis uzlabojums vēl vairāk nostiprina Navara spēcīgo pozīciju pikapu segmentā. Oficiālā vidējā degvielas patēriņa rādītājs (kombinētajā ciklā) ir tikai, sākot no 6,3 l/100 km, kas ir par 0,1 l/100 km mazāk nekā iepriekšējai versijai.

Pateicoties selektīvās katalītiskās reducēšanas (Selective Catalytic Reduction — SCR) sistēmai, Navara Euro 6 versijai ir samazināts arī slāpekļa oksīdu (NOx) apjoms izmešos. Navara ir aprīkota ar AdBlue tvertni, kuras uzpildes vāciņš atrodas pretējā automobiļa pusē, lai novērstu tās sajaukšanas iespēju ar degvielas tvertni. Pie tam AdBlue tvertni var uzpildīt gan no pudeles, gan sūkņa. Tvertnes tilpums ir 17 litri, kas starp uzpildīšanas reizēm ļauj nobraukt līdz pat 11 500 km. Ar AdBlue sistēmu saistītie paziņojumi autovadītājam ir integrēti Navara krāsainajā šķidro kristālu kombimetrā — centrālajā informācijas displejā.

Kravnesība un vilktspēja.

Apzinoties, ka pikapu īpašniekiem viņu automobiļi ir nepieciešami arī smaga darba apstākļos, Navara kravnesība un vilktspēja ir uzlabota visa klāsta ietvaros. Pateicoties līdz pat aptuveni 900 kg kravnesībai un iespaidīgai 3500 kg vilktspējai, Navara ir gatava vissmagākajiem un visizaicinošākajiem darbiem un atpūtas piedzīvojumiem. 
 
Arī Navara kravas kaste ir apveltīta ar Nissan inovācijām, pateicoties zīmola izslavētajai "C-Channel” kravas nostiprināšanas sistēmai. Lielas slodzes kanāli kabīnes aizmugurējā sienā un kravas kastes sānos automobiļa īpašniekiem dāvā pilnīgu elastību attiecībā uz vārīgu kravu nostiprināšanu. Tā kā stiprinājumu skavas iespējams bīdīt pa "C” veida kanāla sliedēm, nostiprināt ir viegli pat visneparastākās formas kravu.   

Lai palīdzētu automobiļa īpašniekiem pārvadāt vēl garākas kravas, jaunās Navara Double Cab versijas kravas kaste ir par 67 mm garāka nekā iepriekšējam automobiļa modelim, ar segmentā garāko kravas kastes grīdu — 1578 mm. King Cab versijas kravas kastes garums ir 1788 mm. 
 
Nissan Europe vieglo komercautomobiļu departamenta direktors Roberts Lujāns (Robert Lujan) stāsta, "Kopš mēs 1935. gadā uzbūvējām savu pirmo pikapu, vairāk nekā 14 miljoni klientu 180 valstīs visā pasaulē ir paļāvušies uz Nissan pikapiem, pārvadājot savas ģimenes, kolēģus un kravas, un dažkārt darot to pat vissmagākajos apstākļos.”

Viņš turpina: "Nissan pikapi bieži vien ir kļuvuši par dzīvinošas enerģijas avotu un uzticamu partneri biznesā. Nu jau 12. paaudzē — mēs esam apkopojuši savu pieredzi un klientu atsauksmes, lai izstrādātu jauno Nissan Navara, kas nosaka jaunus standartus veiktspējas, izsmalcinātības, komforta un ekspluatācijas izmaksu jomā savā segmentā.”

Nissan Navara ar savu iespaidīgo veiktspējas, drošības, tehnoloģiju, komforta un ērtību funkciju klāstu apvienojumā ar efektīvām ekspluatācijas izmaksām ir ideāls sabiedrotais kā darbam, tā atpūtai. Jaunajai Navara ir četri aprīkojuma līmeņi ar bagātīgu aprīkojumu jau standarta aprīkojumā. Visas Navara versijas ir aprīkotas ar septiņiem drošības gaisa spilveniem, elektronisku diferenciāļa bloķēšanu, sakabes āķi un dažādām elektroniskām palīgsistēmām.

Papildinformāciju par Nissan plašo vieglo komercautomobiļu klāstu Jūs varat apskatīt: www.newsroom.nissan-europe.com/lv