NISSAN NAVARA ENGUARD CONCEPT — NEPĀRSPĒJAMS GLĀBŠANAS PIKAPS — VISURGĀJĒJS AR PĀRNĒSĀJAMU ELEKTROAUTOMOBIĻU AKUMULATORU / SIA NORDE / НОВОСТИ

NISSAN NAVARA ENGUARD CONCEPT — NEPĀRSPĒJAMS GLĀBŠANAS PIKAPS — VISURGĀJĒJS AR PĀRNĒSĀJAMU ELEKTROAUTOMOBIĻU AKUMULATORU

Uz Nissan Navara bāzes veidots glābšanas konceptautomobilis ar pārnēsājamu elektroautomobiļu akumulatoru komplektu
Nissan inteliģentās mobilitātes vīzijas ietvaros šis automobilis demonstrē potenciāli jaunu Nissan elektroautomobiļu akumulatoru izmantošanas iespēju
Concept demonstrē, kā godalgotais Nissan Navara ir piemērots izmantošanai pat vissarežģītākajos apstākļos

1.11.2016. – Nissan Navara EnGuard Concept — spēcīgs un izturīgs visurgājēja pikaps, kas ir paredzēts izmantošanai kā glābšanas platforma dažās no pasaules skarbākajām un ekstremālākajām vidēm. Pasaulē šis automobilis debitēja 2016. gada Hannoveres automobiļu izstādē.

Navara EnGuard Concept ir balstīts uz Starptautiskā pikapa godalgas ieguvējas Nissan Navara Double Cab versiju, un tas piedāvā daudz īpašu dizaina elementu un automobiļa veiktspējas uzlabojumu. Šis aprīkojums ietver īpašu dronu ar kameru, kas var veikt lidojumus virs noteiktas zonas un sniegt būtisku informāciju par to, ar kādām briesmām var nākties saskarties glābēju komandai.
 
Tas arī debitē pasaulē ar pārnēsājama akumulatoru komplekta prototipu, ko ir projektējis un izstrādājis Nissan. Tajā tiek izmantota Nissan pārbaudītā un testētā elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģija, kas jau ir pieejama lietošanai 100% elektromobiļos Nissan LEAF un e-NV200. Sasniedzot vairāk nekā 250 000 Nissan elektroautomobiļu pārdošanas apjomu visā pasaulē, Nissan atrodas šī straujas attīstības segmenta priekšgalā un, esot šajā pozīcijā, var izmantot savas zināšanas jaunu automobiļu nozaru un klientu nākotnes iespēju pētīšanā

Novietojot akumulatoru komplektus tiem paredzētajā vietā, tie pastāvīgi atrodas "uzlādes” režīmā, izmantojot ar divām turbīnām aprīkotā 2,3 litru 190PS dīzeļdzinēja radīto enerģiju, lai nodrošinātu, ka komplekti ir gatavi lietošanai ārkārtas situācijās, kad tas ir nepieciešams. Katra 2kW ierīce izmanto septiņus Nissan elektroautomobiļa akumulatora moduļus, kas ievietoti pret laika apstākļiem izturīgā, apstrādātā alumīnija korpusā.

Katrā akumulatoru komplektā ir iebūvētas divas ievades (uzlādes) un piecas izvades (izlādes) kontaktligzdas ar padziļinājumiem galos, lai to varētu viegli pārnēsāt. Glābšanas laikā tos var izmantot, lai darbinātu specializēto griešanas aprīkojumu un smagsvara pacēlājiekārtas, un tie ir konstruēti tā, lai nodrošinātu efektīvu alternatīvu benzīna ģeneratoriem.

Tā kā pārnēsājamie akumulatoru komplekti nerada emisijas un nesatur uzliesmojošas degvielas, tos var izmantot slēgtās telpās, piemēram, ēkās vai alās. Abos pikapa kravas kastes sānos ir iebūvēta papildu strāvas kontaktligzda.
 
Inteliģentās mobilitātes vīzijas ietvaros Nissan strādā, lai izpētītu, kā tā progresīvās elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģijas var tikt dziļāk integrētas sabiedrībā. Šo akumulatoru komplektu prototipi sniedz reālu piemēru tam, kā šīs tehnoloģijas var izmantot jaunās nozarēs, lai piedāvātu "tīrākus” un ilgtspējīgākus energopadeves risinājumus.
 
Kravas kastes atlikušo vietu aizņem divas izvelkamas stikla šķiedras platformas. Seklajā augšējā platformā ir ievietoti viegli priekšmeti, piemēram, ierīces divpusējiem radiosakariem, virves un cirvis. Apakšējā platforma ir dziļāka un šaurāka, un tā tiek izmantota lielāku priekšmetu glabāšanai, piemēram, skābekļa tvertnei, reanimācijas komplektam, glābšanas vestēm un peldlīdzekļiem.

Viens no svarīgākajiem glābšanā izmantojamajiem priekšmetiem ir drons, modelis DJI Phantom 4, kura maksimālais darba augstums ir 6000 metri. Drona svars ir tikai 1380 grami, un tas gandrīz 30 minūtes var lidot ar ātrumu līdz 20 metriem sekundē, pārsūtot attēlus uz automašīnu. Šos attēlus var skatīt izvelkamā HD ekrānā, kas ir paslēpts kravas kastes sienā.

Salīdzinot ar standarta Nissan Navara, Navara EnGuard Concept kopējais braukšanas augstums ir palielināts par 50 mm, radot papildu klīrensu un uzlabojot automobiļa visurgājēja kapacitāti. Uz priekšējo un aizmugurējo riteņu arkām ir uzstādītas īpašas aizsarguzlikas, starp kurām atrodas jaunas formas sānu pakāpieni.

 

Salonā ir pilnībā pārveidota jumta līnija, kas atrodas 136 mm augstāk nekā standarta Navara versijā. Tajā ir iestrādāta jaudīga 360 grādu LED apgaismes josla, un salona četros stūros atrodas zili ārkārtas situāciju stroboskopa gaismekļi, kas ir redzami no visiem leņķiem.  Pieskaņoti stroboskopa gaismekļi ir integrēti visu četru aizsarguzliku augšējā malā, kā arī pārveidotajos priekšējos miglas un aizmugures lukturos.

Automobiļa izstrādes laikā to krāsu izvēle un novietojums tika ļoti rūpīgi pārdomāts, īpaši domājot par automobiļa lomu glābšanas darbos. Nissan pētījumi atklāja, ka fluorescējoša zaļa krāsa ir pamanāmākā krāsa dienas gaismā, un to visvieglāk atpazīst cilvēki ar daltonismu. Gaismekļi tika iebūvēti riteņos un sānu pakāpienos, lai pēc iespējas ātrāk tuvojošos transportlīdzekļu lukturu radītā gaisma no tiem atstarotos.

Tā kā Navara EnGuard Concept ir balstīts uz Tekna modifikāciju ar vislabāko apdares un aprīkojuma līmeni, tā aprīkojumā ir ietvertas daudzas standartfunkcijas, kas ir noderīgas glābšanas darbos. Tas attiecas uz NissanConnect satelītnavigācijas sistēmu, lai noteiktu ātrāko ceļu, divu zonu klimata kontroli un apsildāmiem sēdekļiem, lai nodrošinātu komfortablus apstākļus salonā esošajām personām.

Visnoderīgākā funkcija ir Nissan progresīvais apkārtskata monitors — 360 grādu kameras sistēma, kas priekšējā panelī esošajā ekrānā parāda vispārīgu un neaizsegtu automašīnas un tai apkārt esošās vides attēlu. Tas ir glābējiem ideāli piemērots rīks, kas ļauj bez kavējumiem braukt sarežģītos bezceļa apstākļos, jo nav jāizkāpj no transporta līdzekļa.

Automašīna ir arī uzlabota mehāniskā ziņā. Tāpat kā citiem Navara automobiļiem arī šai modifikācijai ir izmantota izturīga režģveida šasija, lai gan ir uzstādīta jauna, pilnībā regulējama augstas veiktspējas piekares sistēma, lai vēl vairāk uzlabotu veiktspēju bezceļa apstākļos.

Filips Gerins-Buto (Philippe Guerin-Boutaud), Korporatīvais viceprezidents, Vieglās pasažieru automašīnas, Nissan, norādīja: "Nissan Navara ir izturīgs un inteliģents pikaps, un mūsu klienti paļaujas, ka tas spēs pārvarēt jebkādus ceļa apstākļus un paveikt jebko to ikdienas dzīvēs. Nissan Navara EnGuard Concept ir šī principa paplašinājums, demonstrējot, ka mūsu godalgotais pikaps ir izcili piemērots izmantošanai vissarežģītākajos apstākļos un dzīvību glābšanai.”

Viņš turpina: "Navara EnGuard Concept ir jauna nodaļa Nissan inteliģentās vīzijas stāstā, virzoties pretī nulles izmešus nākotnei un nullei bojāgājušo uz ceļiem. Mūsu elektroautomobiļu pārnēsājamā akumulatoru komplekta prototips piedāvā jaunu vīziju par to, kā nākotnē Nissan varētu integrēt pasaulē plaši pazīstamās Nissan elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģijas un kompetenci jaunās nozarēs.”
 
Papildinformāciju par Navara EnGuard Concept funkcionalitāti un tehnoloģiju, kā arī attēlus un videoklipus, lūdzu, skatiet vietnē www.newsroom.nissan-europe.com/lv