VĒL VAIRĀK JAUDAS AR NISSAN QASHQAI / SIA NORDE / НОВОСТИ

VĒL VAIRĀK JAUDAS AR NISSAN QASHQAI

  • Nissan Qashqai klāstam pievienojas jaunais DIG-T 163 1,6 litru benzīna dzinējs ar turbīnu.
  • Jaunais dzinējs pilnībā atbilst stingrākajām un aktuālākajām Euro 6 izmešu kontroles likumdošanas prasībām.
  • Degvielas patēriņš: no 5,8 l/100 km (ar 16"/17" diskiem); CO₂ izmešu apjoms: no 134 g/km.
  • Ātrākais dzinējs pašreizējā Qashqai klāstā: paātrinājums no 0 - 100 km/h - 9,1 sek.
  • Qashqai benzīna dzinēju klāsts papildināts ar jauno Xtronic pārnesumkārbu versijām ar 1,2 litru DIG-T dzinēju.
  • Nissan Qashqai cena ar jauno DIG-T 163 dzinēju ir, sākot no 19 290 €.
  • Uz šo brīdi saražoti jau vairāk nekā 2 miljoni Nissan Qashqai.

Nissan paplašina godalgotā Nissan Qashqai klāstu ar moderno un jauno DIG-T 163 benzīna dzinēju. Jaunais 1,6 litru, četru cilindru agregāts ar turbīnu pilnībā atbilst stingrākajām Euro 6 izmešu kontroles direktīvām un apvieno strauju veiktspēju ar zemu CO2 izmešu apjomu un izcilu degvielas ekonomiju.

 

„Mēs ļoti priecājamies par jaunā Nissan Qashqai sasniegumiem," saka Margus Miks (Margus Mikk), Nissan Nordic Europe vadītājs Baltijas valstīs. „Autovadītāji Baltijas valstīs ir patiesi novērtējuši jauno Nissan Qashqai, un es domāju, ka papildu dzinēja izvēles iespēja jaunā Qashqai popularitāti palielinās vēl vairāk."

Jaunais Qashqai ir aprīkots ar daudz tehnoloģijām, kas palīdz autovadītājiem un uzlabo brauciena drošību un praktiskumu. Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas ietver: brīdinājuma sistēmu par iespējamu sadursmi un automātisku ārkārtas bremzēšanas funkciju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas un kustīgu objektu noteikšanas sistēmu.

Šis, īpaši Qashqai pielāgotais, jaunais DIG-T 163 dzinējs ir aprīkots ar modernu turbopūtes tehnoloģiju un virkni papildu funkciju, kuru mērķis ir maksimāli uzlabot veiktspēju un degvielas efektivitāti. Jaunais agregāts dāvā 163 ZS (120 kW) jaudu pie 5600 apgr./min. un 240 Nm griezi starp 2000 un 4000 apgr./min. Šie iespaidīgie skaitļi apliecina Nissan dzinēju „izmēra samazināšanas" filozofiju un pierāda, ka nav nepieciešams liels dzinēja tilpums, lai nodrošinātu spēcīgu paātrinājumu un dinamisku veiktspēju. 

Kā visi dzinēji jaunā Qashqai klāstā, arī jaunais DIG-T 163 ir aprīkots ar Stop/Start sistēmu un nodrošina tieši tik vienmērīgu, atsaucīgu un augstas kvalitātes braukšanas pieredzi, kādu Nissan klienti jau ir pieraduši sagaidīt. Paātrinājumu no 0 - 100 km/h automobilis sasniedz tikai 9,1 sekundēs - tas ir visātrākais Qashqai savā klāstā -, bet tā maksimālais ātrums ir 200 km/h. 

Vēl iespaidīgāki ir jaunā DIG-T 163 degvielas efektivitātes un izmešu apjoma rādītāji. Qashqai automobiļi, kas aprīkoti ar jauno dzinēju, patērē tikai 5,8 l/100 km ES kombinētajā ciklā, bet CO2 izmešu apjoms ir no 134 g/km versijām, kas aprīkotas ar 16" un 17" diskiem, un 138 g/km versijām, kas aprīkotas ar 19" diskiem.

Jaunais DIG-T 163 dzinējs ir pieejams ar priekšējo riteņu piedziņu un ir aprīkots ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju. 

Visu laiku plašākā izvēle Qashqai pircējiem.

Jaunā DIG-T 163 jaudas agregāta ierašanās padara Qashqai benzīna dzinēju klāstu pilnīgu, un tas ieņem vietu virs pašreizējā 1,2 l DIG-T dzinēja. Radot 115 ZS (85 kW) jaudu, šis, alianses izstrādātais četru cilindru dzinējs nodrošina patiesu jaudu, sniedzot vēl straujāku paātrinājumu un lielāku elastīgumu nekā daudzi 1,6 l atmosfēriskie dzinēji.

Standartā aprīkots ar Stop/Start sistēmu, tas ietver arī tādas degvielu taupošas tehnoloģijas kā reģeneratīvais ģenerators, optimizētas pārnesumu attiecības un īpaši zemas viskozitātes eļļas.

Tiem, kas priekšroku dod automātiskās transmisijas ērtībām un vienkāršībai, 1,2 l DIG-T dzinējs tagad ir pieejams ar Nissan moderno Xtronic pārnesumkārbu. Veidota pēc bezpakāpju variatora transmisijas principiem, Xtronic pārnesumkārba ir konstruēta, lai nodrošinātu vienmērīgāku un dabiskāku braukšanas pieredzi. 

Pretēji tradicionālajām bezpakāpju transmisijām, jaunā Qashqai Xtronic pārnesumkārba strauja paātrinājuma laikā atdarina tradicionālo daudzpakāpju automātisko pārnesumkārbu uzvedību, veicot pakāpenisku pārslēgšanos. Braucot normālā režīmā, pārnesumu attiecības tiek noregulētas, lai sniegtu izcilu vienmērīgumu. Tas nozīmē, ka Xtronic transmisija autovadītājiem piedāvā labāko no abām „pasaulēm", nodrošinot ideāli vienmērīgu un mērenu jaudu, kā arī acumirklīgu reakciju, veicot strauju paātrinājumu.

Nissan Qashqai cena ar jauno DIG-T 163 dzinēju ir, sākot no 19 290 €.