NISSAN LEAF ARĪ OKTOBRĪ TURPINA GŪT APBRĪNOJAMUS PANĀKUMUS KĀ VISVAIRĀK PĀRDOTAIS AUTOMOBILIS NORVĒĢIJĀ / SIA NORDE / НОВОСТИ

NISSAN LEAF ARĪ OKTOBRĪ TURPINA GŪT APBRĪNOJAMUS PANĀKUMUS KĀ VISVAIRĀK PĀRDOTAIS AUTOMOBILIS NORVĒĢIJĀ

  • 100% elektriskais Nissan LEAF oktobrī ir visvairāk pārdotais automobilis Norvēģijā. 
  • Ģimenes elektriskais automobilis ir ceturtais Norvēģijā labāk pārdotais automobilis 2013. gadā līdz šim brīdim. 
  • Pieprasījuma pieaugums ārpus lielajām pilsētām palīdz Nissan LEAF sasniegt jaunu elektromobiļu pārdošanas rekordu. 
Nissan LEAF, pasaulē visvairāk pārdotais 100% elektriskais automobilis, pirmo reizi ieņēmis pirmo vietu Norvēģijas pasažieru automobiļu pārdošanas topā. Oktobrī bezizmešu ģimenes automobilis pārspēja savus sāncenšus iekšdedzes dzinēju, hibrīdu un citu elektroautomobiļu vidū, pārņemot gandrīz 6% no kopējā pasažieru automobiļu tirgus.

Nissan otrās paaudzes LEAF, kura pārdošana tika uzsākta šogad, turpina būt līderis ceļā uz bezizmešu mobilitāti. Nissan LEAF Norvēģijas tirgū, kas ir neapstrīdams elektrisko automobiļu līderis pasaulē, nemitīgi gūst izcilus panākumus, 2013. gada kopvērtējumā līdz šim mēnesim ieņemot ceturto vietu pārdoto automobiļu vidū ar vairāk nekā 3% tirgus.

Žans Pjērs Diernazs (Jean-Pierre Diernaz), Nissan Europe elektrisko automobiļu direktors, ir apmierināts ar jaunākajiem panākumiem Norvēģijā: „Šogad Norvēģijā mums ir bijuši neticami augsti pārdošanas apjomi, un, 2013. gada vidū laižot klajā jauno Nissan LEAF, mēs šo līmeni ne vien noturējām, bet arī pārspējām. Kļūt par vislabākajiem ir neparasta pārdošanas rezultativitāte pat pasaulē vislabāk pārdotajam elektriskajam automobilim, bet būt ceturtajā vietā 2013. gadā uz šo brīdi ir sasniegums, ar ko mēs ārkārtīgi lepojamies. Mēs joprojām gūstam panākumus lielākajās Norvēģijas pilsētās, bet lielākā izaugsme notiek lauku rajonos, kas parāda, cik plaša ir Nissan LEAF izmantojamība."

Norvēģija Eiropā jau labu laiku ir elektrisko automobiļu tirgus centrs, piedāvājot to īpašniekiem papildu motivāciju, piemēram, elektriskie automobiļi netiek aplikti ar PVN un ceļu nodokļiem, lai uzlabotu gaisa kvalitāti visiem iedzīvotājiem.

Jaceks Gorskis (Jacek Gorski), Nissan Nordic Europe rīkotājdirektors, tic, ka šie panākumi gūti, jo automobilis atbilst norvēģu klientu vajadzībām: „Nav nekāds pārsteigums, ka mēs pārsniedzām pat paši savu rekordu, ko sasniedzām aprīlī, kad jaunais Nissan LEAF ieņēma otro vietu. Mēs zinām, ka jaunākā versija vēl labāk atbilst norvēģu dzīvesstilam. Palielinātā bagāžas ietilpība, pieci sēdekļi un ātrā uzlāde standarta aprīkojumā padara to par lielisku ģimenes automobili. Turklāt mūsu inženieri ir izveidojuši Ziemeļvalstu komplektāciju, kas ietver akumulatora sildītāju un ir paredzēta tieši Ziemeļvalstu reģionam, lai klienti būtu apmierināti arī mūsu tik aukstajās ziemās." 

 

Pārdošanas apjoms Norvēģijā 2013. gada oktobrī:

 

Vieta 

Autmobiļa modelis 

Pārdošanas apjoms 

Procentos 

1. 

Nissan LEAF 

716 

5,6 

2.

Toyota Auris

679

5,3

3.

Volkswagen Golf

646

5,0

4.

Skoda Octavia

540

4,2

5.

Toyota Yaris

446

3,5

6.

Volvo V40

319

2,5

7.

Toyota RAV-4

300

2,3

8.

Mazda CX-5

299

2,3

9.

Volvo V70

291

2,3

10.

Suzuki SX4

277

2,1

 

 

No 2013. gada janvāra līdz oktobrim Norvēģijā pārdotie automobiļi:

 

Vieta 

Autmobiļa modelis 

Pārdošanas apjoms 

Procentos 

1.

Volkswagen Golf

6239

5,3

2.

Toyota Auris

3982

3,4

3.

Mazda CX-5

3950

3,3

4. 

Nissan LEAF 

3755 

3,2 

5.

Toyota Yaris

3656

3,1