NĀKAMĀS PAAUDZES NISSAN QASHQAI - ORIĢINĀLAIS KROSOVERS IZGUDROTS NO JAUNA / SIA NORDE / НОВОСТИ

NĀKAMĀS PAAUDZES NISSAN QASHQAI - ORIĢINĀLAIS KROSOVERS IZGUDROTS NO JAUNA

  • Izteiksmīgais dizains apvienojumā ar segmentā vadošajām tehnoloģijām turpina krosoveru pioniera - Nissan Qashqai nepārspēto veiksmes stāstu.
  • Augstākās kvalitātes automobiļa salona dizains, materiāli un specifikācijas.
  • Qashqai tehnoloģiju klāsts krosoveru segmentā ievieš maksimālas ērtības, komfortu un autovadītāja iesaisti.
  • Izcila efektivitāte ar CO2 izmešu apjomu, sākot no tikai 99 g/km.
  • Pārdošanā no 2014. gada februāra.
Šodiena ir krosoveru segmentā nozīmīgākais brīdis pēdējo septiņu gadu laikā. 2007. gadā Nissan laida klajā automobiļa modeli, kas kļuva par krosoveru pionieri, iepriecināja 2 miljonus klientu un drīzumā kļuva par plaši atdarinātu automobili. Šodien šis automobiļa modelis ir izgudrots no jauna.

Nākamās paaudzes Qashqai pamatā ir Nissan raksturīgais inovāciju un aizrautības gars, un tas atklāts Londonā, Lielbritānijā, iezīmējot krosoveru otrās paaudzes sākumu. Pārstāvot nelielu, tomēr nozīmīgu Qashqai autovadītāju izlasi visā pasaulē, vairāk nekā 5000 cilvēku iesūtīja attēlus, kuros norādīja labākās tehnoloģiskās inovācijas. Šie attēli tika apkopoti, lai izveidotu pilnīgi jauno Qashqai, un šodien tā dizains pasaulei tiek prezentēts pirmo reizi.

Nissan Qashqai jau sen ir krosoveru tirgus līderis, un kopš 2007. gada ir uzbūvēti vairāk nekā 2 miljoni tā eksemplāru. Automobilis uzrunā gan automobiļu „C" segmenta klientus, kas vēlas vairāk stila, tehnoloģiju un aizrautības, gan ekonomējošos klientus, kas vēlas lielāku efektivitāti. Pilnīgi jaunais Qashqai nostiprinās Nissan līderpozīciju krosoveru segmentā, 2014. gada februārī nonākot pārdošanā noteiktos pasaules tirgos.

 

Inteliģentas tehnoloģijas 

Augstākās klases tehnoloģijas, otrās paaudzes krosovera dizains un uzlabota dinamika - tas viss apvienots, veidojot nākamās paaudzes Nissan Qashqai būtību.

Pārsteidzošais nākamās paaudzes Nissan Qashqai ir par 47 mm garāks nekā pašreizējais automobiļa modelis, kā arī nedaudz zemāks un platāks, kas tam dāvā elegantu un iznesīgu izskatu, vienlaikus saglabājot krosovera stilu, kompaktos izmērus un paaugstināto sēdvietu novietojumu. Izteiksmīgās iezīmes, tostarp dzinēja pārsega gliemežvāka stila dizains, piešķir tam augstākās klases izskatu, saglabājot Qashqai spēcīgo vizuālo DNS.

Kā visi jaunie Nissan, arī jaunais Nissan Qashqai ir pilns inovatīvu tehnoloģiju. Tas autovadītājiem dāvā visaptverošu modernu tehnoloģiju klāstu, kas uzlabo ikvienu braukšanas aspektu. Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas tagad ietver arī autonomo ārkārtas bremzēšanas sistēmu, autovadītāja modrības uzraudzības palīgsistēmu un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kā arī vairākas citas svarīgas palīgsistēmas, bet inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma atvieglo braukšanas manevrus pilsētā. Jaunā Qashqai mērķis ir padarīt augstākās klases tehnoloģijas pieejamas visiem.

Dzinēji un transmisijas 

Krosoveru pievilcības būtiskākā sastāvdaļa vienmēr ir bijusi tradicionālās pasažieru automobiļu efektivitātes apvienošana ar SUV piedzīvojumu garu. Izcili efektīvo un uzlaboto benzīna un dīzeļa dzinēju klāsts ļauj jaunajam Qashqai pārsniegt ikviena autovadītāja cerības neatkarīgi no tā, kura spēka piedziņa tiks izvēlēta.

Atklāšanas brīdī tas piedāvā četras dzinēju izvēles iespējas: divas benzīna un divas dīzeļa dzinēju versijas ar iespēju izvēlēties divu vai četru riteņu piedziņu:

  • 1,2 l DIG-T 115 ZS (85 kW)
  • 1,6 l  DIG-T 150 ZS (110 kW)
  • 1,5 l dCi 110 ZS (81 kW)
  • 1,6 l dCi 130 ZS (96 kW)
Pircēji var izvēlēties arī manuālo vai pilnīgi jaunoXtronic automātisko transmisiju. Jaunā Xtronictransmisija ir izstrādāta speciāli nākamās paaudzes Qashqai un ir pieejama automobiļa 1,6 l dCi dzinēja versijai.

Šī ārkārtīgi modernā transmisija ir veidota pēc bezpakāpju variatora transmisijas principiem, taču tā ir uzlabota, lai nodrošinātu vienmērīgāku un dabiskāku braukšanas pieredzi. Pretēji tradicionālajām bezpakāpju transmisijām, jaunā Qashqai Xtronic pārnesumkārba strauja paātrinājuma laikā atdarina tradicionālo daudzpakāpju automātisko pārnesumkārbu uzvedību, veicot pakāpenisku pārslēgšanos. Braucot normālā režīmā, pārnesumu attiecības tiek noregulētas, lai sniegtu izcilu vienmērīgumu. Tas nozīmē, ka Xtronic transmisija autovadītājiem piedāvā labāko no abām „pasaulēm", nodrošinot ideāli vienmērīgu un mērenu jaudu, kā arī acumirklīgu reakciju, veicot strauju paātrinājumu.

Inovācijas turpinās arī jaunā Qashqai piedziņu klāstā, kas ir tik plašs un efektīvs kā vēl nekad. Visos dzinējos tiek izmantots turbokompresors, kas ļauj samazināt dzinēja tilpumu, emisijas un degvielas patēriņu, vienlaikus nodrošinot izcilu veiktspēju ar klasē zemākajām CO2 emisijām - sākot no tikai 99 g/km. Efektivitāti vēl vairāk uzlabo plašā svara samazināšanas programma, kas, par spīti jaunā aprīkojuma pievienošanai, dažu modeļu svaru ļāvusi samazināt par 40 kg.

Otrās paaudzes krosoveru dizains 

Būtiski materiālu un dizaina kvalitātes uzlabojumi ievērojami vairo Qashqai aprīkojuma un salona pievilcību. Daudzpusība ir viena no krosoveru pamata īpašībām, un Nissan inženieri ir atklājuši jaunus veidus, kā nākamās paaudzes Qashqai var atvieglot autovadītāju ikdienas dzīvi. Pateicoties pielāgojamajai grīdas sistēmai, jaunais Qashqai nodrošina vēl plašāku telpu braucējiem un vēl lielāku bagāžas ietilpību, kā arī vietu, kur noglabāt bagāžas plauktu, ja tas netiek izmantots.

Jaunais Qashqai būs pirmais pārdošanā laistais automobiļa modelis, kurā izmantota jaunā CMF (Common Module Family) Renault-Nissan savienības platforma, kas klientiem dāvās izcilu inženiertehnoloģisko efektivitāti.

Eiropā un Eiropai radīto un modelēto nākamās paaudzes Qashqai ir radījuši Nissan eksperti Nissan Eiropas dizaina centrā Londonā, Lielbritānijā un Nissan Eiropas tehniskajā centrā Kranfīldā, Lielbritānijā, un Barselonā, Spānijā, un tas tiks būvēts Sanderlendā, Liebritānijā. Lielu ieguldījumu sniedza arī Nissan dizaineri un inženieri no Atsugi, Japānā.