PLAŠĀKA INFORMĀCIJA PAR NĀKAMĀS PAAUDZES NISSAN QASHQAI / SIA NORDE / НОВОСТИ

PLAŠĀKA INFORMĀCIJA PAR NĀKAMĀS PAAUDZES NISSAN QASHQAI

Tehnoloģijas

  • Nākamās paaudzes Nissan Qashqai būtiskākās tehnoloģijas:
    • Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas:
      • Izvairīšanās no frontālas sadursmes sistēma;
      • Autovadītāja modrības uzraudzīšanas palīgsistēma;
      • Ceļa zīmju atpazīšanas sistēma;
      • Brīdinājums par izbraukšanu no savas braukšanas joslas;
      • „Aklās" zonas brīdinājuma sistēma;
      • Kustīgu objektu noteikšanas sistēma;
      • Tālo gaismu palīgsistēma.
    • Šasijas kontroles sistēma.
    • Pilni LED priekšējie lukturi, kas patērē par 50 procentiem mazāk enerģijas nekā iepriekšējie ksenona lukturi.
    • Inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma.
    • Jaunā NissanConnect navigācijas sistēma ar integrētām viedtālruņa aplikācijām.
    • Apkārtskata monitors.
Nākamās paaudzes Nissan Qashqai sūtība ir padarīt tehnoloģijas visiem pieejamas. Inovāciju klāsts, kas veido unikālu palīgsistēmu komplektu, ne vien būtiski uzlabo drošību un ērtības, bet arī dāvā Nissan autovadītājiem izcili augstu automobiļa vērtību.

Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas ir funkciju komplekts, kas paredzēts, lai uzlabotu braucēju drošību saskaņā ar Nissan vīziju par dzīvi bez autoavārijām - mērķi, ko apliecina uzņēmuma apņemšanās līdz 2020. gadam radīt komerciāli dzīvotspējīgus autonomos automobiļus. 

Jaunajā Qashqai „drošības vairoga" tehnoloģijas ietver šādas funkcijas:

  • Izvairīšanās no frontālas sadursmes sistēma 
Skenējot priekšā esošo ceļu ar iebūvēto radaru sistēmas palīdzību, jaunais Qashqai nodrošina trīs līmeņu atbalstu. Pirmkārt, skaņas signāls brīdina autovadītāju, ja attālums līdz priekšā braucošam automobilim samazinās. Otrkārt, ja autovadītājs nereaģē, automātiski daļēji tiek iedarbinātas bremzes. Visbeidzot, ja attālums joprojām samazinās, bremzes tiek aktivizētas pilnībā, lai nepieciešamības gadījumā apturētu automobili.
  • Autovadītāja modrības uzraudzīšanas palīgsistēma 
Jaunais Qashqai Jūs iepazīst, lai spētu noteikt, ja Jūs kļūstat miegains. Pēc aptuveni 10 minūšu ilgas Jūsu braukšanas stila „apgūšanas" Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas sāks uzraudzīt Jūsu darbības, parādot automobiļa salona panelī brīdinājumu, ja stūrēšana kļūs neparasta, kas norāda, ka autovadītājam ir nepieciešama atpūta.
  • Ceļa zīmju atpazīšanas sistēma 
Sistēma jaunā Qashqai autovadītājiem palīdz ievērot drošību un satiksmes noteikumus, jo ar priekšējām kamerām tā automātiski nolasa ātruma ierobežojumu zīmes un attēlo tās autovadītājam. Šī funkcija strādā visā Eiropā neatkarīgi no nacionālo ceļa zīmju tipogrāfijas veida. Tā spēj atpazīt pat dažās valstīs noteiktos samazināta ātruma ierobežojumus atkarībā no laika apstākļiem, ja līst lietus, tāpēc autovadītājam tiek attēloti gan sausa, gan slapja laika ātruma ierobežojumi.
  • Brīdinājums par izbraukšanu no savas braukšanas joslas 
Brīdinājums par izbraukšanu no savas braukšanas joslas ir lielisks palīgs uz daudzjoslu šosejām, jo sistēma brīdina, ja automobilis sāk novirzīties no savas braukšanas joslas. Modernā datorprogramma nolasa pat izbalējušu joslu marķējumu, ļaujot jaunajam Qashqai noteikt, vai tas izbrauc no savas braukšanas joslas. Ja tā notiek un autovadītājs nav ieslēdzis pagrieziena rādītāju, tiek attēlots brīdinājums, lai autovadītājs varētu koriģēt savu atrašanos uz ceļa.
  • „Aklās" zonas brīdinājuma sistēma 
Nissan sistēma izmanto atpakaļskata apkārtskata monitora kameru, lai konstatētu automobiļus, kas atrodas aklajās zonās abās jaunā Qashqai pusēs. Ja kādā no „aklajām" zonām tiek konstatēts automobilis, ārējā sānu spogulī iedegas brīdinājuma indikators. Ja autovadītājs ieslēdz pagrieziena rādītāju, un sistēma bīstamajā zonā konstatē automobili, brīdinājuma indikators sāk mirgot, un atskan skaņas signāls.
  • Kustīgu objektu noteikšanas sistēma 
Jaunajam Qashqai ir pieejami gan priekšējie, gan aizmugures stāvvietas sensori, kas, veicot manevrus, brīdina autovadītāju ar skaņas signāliem un attēlo vizuālu informāciju uz Qashqai mērinstrumentu paneļa kombimetra ekrāna. Papildus šai funkcijai jaunais Qashqai ir aprīkots arī ar uzlabotu esošā automobiļa modeļa apkārtskata monitora „putna lidojuma" skata stāvvietas palīgsistēmas versiju. Ja, automobilim stāvot uz vietas, četru kameru zonā kaut kas sāk kustēties, sistēma brīdina ar skaņas signālu un norāda zonu, kurā konstatēts kustīgais objekts. Aizmugurē uzstādītā un ar „zivs acs" objektīvu aprīkotā platleņķa atpakaļskata monitora kamera aptver vairāk nekā 180 grādu skatu, nodrošinot nepārspējamu automobiļa aizmugures zonas pārredzamību. Kameras attēli tiek parādīti uz jaunā, vēl lielākā septiņu colluNissanConnect sistēmas ekrāna.
  • Tālo gaismu palīgsistēma
    Augstas izšķirtspējas kamera apvienojumā ar modernu programmatūru jaunajam Qashqai ir ļāvusi izstrādāt izsmalcinātu automātisko tālo un tuvo gaismu funkciju. Sistēma optimizē priekšējo lukturu izmantošanu, lai nodrošinātu maksimālu apgaismojumu jebkuros braukšanas apstākļos.  
„Drošības vairoga" tehnoloģijas ir nākamās paaudzes Nissan Qashqai „stāsta" pats sākums. Tas ir aprīkots arī ar citām funkcijām:
  • Šasijas kontroles sistēma 
Izmantojot Nissan jaunāko brauciena un vadāmības zinātību, Nissan šasijas kontroles sistēma uzlabo gan brauciena, gan vadāmības kvalitāti, mācoties no GT-R superautomobiļa izstrādes un dāvājot ierobežotas slīdes diferenciāļa funkcionalitāti. Kamēr automobiļa dinamikas kontroles sistēma (VDC) nerimstoši koriģē saķeres zudumu, braucot mazā ātrumā ar nelielu jaudu, Nissan šasijas kontroles sistēma bremzē katru riteni atsevišķi, lai izlabotu Qashqai kursu, izbraucot pagriezienus, dāvājot daudz dinamiskāku sajūtu un netraucējot gūt braukšanas baudu. Turklāt, arī braucot pa viļņotu reljefu, Nissan šasijas kontroles sistēma bremzē katru riteni atsevišķi, dāvājot vienmērīgu virsbūves kustību un vairojot pasažieru ērtības.
  • Inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma 
Nissan inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma automātiski izmēra pieejamās paralēlās stāvvietas izmēru, un tai nepieciešami vien 80 cm papildus Qashqai garumam, lai automātiski un droši novietotu automobili brīvajā laukumā. Autovadītājam ir tikai jāievēro ekrānā attēlotie norādījumi un jāpārslēdz pārnesums uz priekšu vai atpakaļgaitā. Sistēma prot novietot automobili arī lielveikalu autostāvvietās, un autovadītājam manevrus palīdz veikt apkārtskata monitora nodrošinātais skats no „putna lidojuma".
  • Jaunā NissanConnect sistēma 
Atbilstoši jaunā Qashqai kārei pēc inovācijām, jaunais krosovers būs pirmais pārdošanā nonākušais automobiļa modelis, kas aprīkots ar jauno NissanConnect sistēmu. Tagad ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu, NissanConnect versija ir pilnveidota, lai sniegtu viedtālruņa savienojamību, kas automobiļa īpašniekiem nodrošinās savienojumu ar ārpasauli, lai arī kur ceļš būtu tos aizvedis. Nākotnē uz jaunāsNissanConnect lielā septiņu collu krāsainā skārienjutīgā ekrāna būs pieejama virkne aplikāciju, kas paredzētas mūzikai, sociālajiem tīkliem, izklaidei un ceļojumiem. Jaunajā NissanConnect tiek izmantotas nesen ieviestās Google® meklēšanas un Send To Car funkcijas (valstīs, kur Google nodrošina šo pakalpojumu), kas autovadītājiem ļauj izplānot maršrutus jau mājās. 

Sistēma ietver arī Bluetooth audio straumēšanu un mobilā tālruņa integrāciju, Aux-in un USB pieslēgvietas, kā arī DAB radio.

 Papildus galvenajam NissanConnect ekrānam autovadītājam ir pieejams arī displejs mērinstrumentu panelī. Tas ir viens no modernākajiem līdz šim redzētajiem instrumentu displejiem ar piecu collu TFT krāsaino ekrānu un nodrošina vismaz 12 grafiskos rādījumus, kas pieejami, pagriežot ripslēdzi. Displejs ir pielāgojams atbilstoši dažādām jaunā Qashqai virsbūves krāsām un piedāvā padomus un brīdinājumus šādām funkcijām: vidējais un pašreizējais ātrums, degvielas ekonomija, detalizētas navigācijas norādes, audio saturs, ceļa zīmju atpazīšana, Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijas, šasijas kontrole, ekoloģiskas braukšanas padomi, kā arī riepu gaisa spiediena informācija un griezes sadalījuma iestatījumi 4WD režīmā. Turklāt autovadītājs var regulēt stūri, apgaismojuma iestatījumus, automātisko lukturu jutīgumu, logu tīrītājus un automobiļa aizslēgšanas loģiku, kā arī borta datora saturu.