PIRMIE ĀTRIE ELEKTRISKO AUTOMOBIĻU UZLĀDĒTĀJI IGAUNIJAS DIENVIDOS / SIA NORDE / НОВОСТИ

PIRMIE ĀTRIE ELEKTRISKO AUTOMOBIĻU UZLĀDĒTĀJI IGAUNIJAS DIENVIDOS

Pirmie elektriskie automobiļi Tallinas ielās parādījās jau pagājušajā gadā, un tagad, kad Nissan ir pabeidzis elektrisko automobiļu dīleru tīkla paplašināšanas projektu, elektroautomobiļus manām arī, piemēram, Tartu. Tartu ir otrā lielākā pilsēta Igaunijā, un tagad tā var lepoties arī ar to, ka tā ir viena no pirmajām pilsētām pasaulē, kur Jūs varat braukt ar elektrisko taksometru - Nissan LEAF.

Degvielas cenas paaugstinās, bet ko Jūs teiktu, ja varētu pilnībā uzpildīt savu automobili, maksājot nepilnus 2 eiro? Jūs to varat izdarīt ar 100% elektrisku automobili. Tas izmaksā sešas reizes lētāk nekā degviela automobilim ar benzīna dzinēju.

Iepazīstinām ar Tartu taksometru uzņēmumu „Elektritakso", kur pasažieru pārvadāšanai tiek izmantoti arī elektroautomobiļi Nissan LEAF.

„Elektritakso" ir jau 5 Nissan LEAF automobiļi, kas tiek izmantoti kā pilsētas taksometri, un drīzumā tiek plānots papildināt taksometru parku ar vēl vairāk LEAF automobiļiem. 

5 uzņēmuma taksometru parkā esošie Nissan LEAF automobiļi uzņēmuma klientiem dāvā iespēju Tartu pilsētas robežās pārvietoties ar automobili, kurš nerada nekādus izmešus. 

Lai uzsvērtu nulles izmešu mobilitātes priekšrocības un izrādītu atbalstu tādiem uzņēmumiem kā „Elektritakso", Nissan Nordic Europe OY dāvina vienu Nissan ātrās uzlādes staciju uzņēmumam kā dāvanu. Nissan Nordic Europe „Elektritakso" dāvātais elektroautomobiļu ātrais uzlādētājs būs pirmais, kas uzstādīts šajā reģionā. Elektroautomobiļa uzlādes stacijas uzstādīšana notiks 7. septembrī. 

„Mēs nezinām nevienu automobili, kas taupītu vairāk kā to dara elektriskie automobiļi, tādēļ Nissan Nordic Europe nolēma dāvināt vienu ātrās uzlādes staciju „Elektrotakso". Ātro uzlādētāju konstruējis Nissan un uzbūvējis DBT. Mēs atbalstām nulles izmešu mobilitāti un vēlamies parādīt, ka mēs, Nissan, par to domājam ļoti nopietni," stāsta Marguss Miks (Margus Mikk), Nissan Nordic Europe Baltijas valstu vadītājs.

Saskaņā ar Igaunijas valdības projektu par elektrisko automobiļu uzlādes infrastruktūras izveidošanu, Tartu visā pilsētā ir paredzēts uzstādīt 11 speciālās elektroautomobiļu ātrās uzlādes stacijas. Ātrās uzlādes stacijas visiem pilnībā elektrisko Nissan LEAF īpašniekiem nodrošinās bezrūpīgu mobilitāti.

Elektroautomobiļu uzlādes infrastruktūras projekta mērķis ir izveidot visu Igauniju aptverošu elektroautomobiļu uzlādes staciju tīklu. Visā Igaunijas teritorijā tiks izvietotas elektrisko automobiļu ātrās uzlādes stacijas, lai visiem elektrisko automobiļu īpašniekiem spētu nodrošināt pietiekamu kustības brīvību. Igaunijā elektrisko automobiļu ātrās uzlādes tīklu ieviesīs ABB, un šis projekts tiks pabeigts vēlākais līdz 2012. gada 31. oktobrim. 

Ātrās uzlādes stacijās pieejamās uzlādes ierīces LEAF 24 kWh akumulatoru līdz 80% līmenim spēj uzlādēt 30 minūtēs, bet citas elektroautomobiļa uzlādes stacijas, kas uzstādītas Nissan LEAF īpašnieku mājās, nodrošinās elektriskā automobiļa uzlādi nakts laikā.

Pagājušajā gadā Nissan uzvarēja ekskluzīvā 1 miljardu vērta līguma konkursā par Ņujorkas taksometru parka apgādi ar Nissan automobiļiem 2013. gadā. Daļa no tiem būs pilnībā elektriskie Nissan LEAF automobiļi. Nissan LEAF automobiļi jau tiek lietoti privāto taksometru uzņēmumos Lielbritānijā.

Pateicoties zemajām ekspluatācijas izmaksām un nulles izmešu apjomam, tādi automobiļi kā Nissan LEAF ir lieliski taksometri. Nekavējieties un esiet vieni no pirmajiem, kas izbaudīs nulles izmešu mobilitāti!