NISSAN IEPAZĪSTINA AR JAUNU VIDĒJA TERMIŅA VIDES AIZSARDZĪBAS PLĀNU / SIA NORDE / НОВОСТИ

NISSAN IEPAZĪSTINA AR JAUNU VIDĒJA TERMIŅA VIDES AIZSARDZĪBAS PLĀNU

70% no pētniecības un progresīvo inženiertehnoloģiju gada budžeta - vides aizsardzības tehnoloģijām.

 

Nissan Motor Co., Ltd. iepazīstina ar savu jauno sešu gadu vides aizsardzības plānu - „Nissan Zaļo programmu 2016" (Nissan Green Program - NGP 2016). Jaunā plāna uzmanības centrā būs trīs jomas: oglekļa izmešu samazināšana, pāreja uz atjaunojamo enerģiju un Nissan izmantojamo resursu daudzveidības palielināšana.

 

„Nissan Zaļajā programmā 2016", kas ir uzņēmuma trešais vidēja termiņa vides aizsardzības plāns, paredzēts līdz 2016. finanšu gada beigām sasniegt šādus mērķus:

  • Līderis nulles izmešu automobiļu jomā: Renault-Nissan alianses kopējais nulles izmešu automobiļu pārdošanas apjoms - 1,5 miljoni.
  • Degvielas efektivitātes līdera pozīcija: degvielas ekonomijas uzlabojums par 35% salīdzinājumā ar 2005.gadu pēc korporatīvā vidējā rādītāja visiem Nissan automobiļiem, kas pārdoti Japānā, Ķīnā, Eiropā un ASV.
  • Līdera pozīcija zema oglekļa izmešu korporatīvā apjoma jomā: salīdzinājumā ar 2005.gadu CO2 izmešu samazinājums par 20% uz vienu automobili rūpniecisko darbību jomā.
  • Līdera pozīcija noslēgta cikla pārstrādes jomā: paaugstināt pārstrādātu materiālu izmantošanas apjomu par 25%.

„Arvien vairāk patērētāju pieprasa produktus, kas atbilst viņu vērtībām, tostarp pasažieru un komercautomobiļus ar mazāku oglekļa izmešu apjomu. Vienlaikus mēs arī izmantojam tādas tehnoloģijas, kas palīdz padarīt mūsu rūpnīcas videi draudzīgākas un efektīvākas," skaidroja Nissan prezidents un izpilddirektors Karloss Gosns. „Nissan vēlas dot savu ieguldījumu ilgtspējīgas sabiedrības veidošanā - mūsu planētas saglabāšanas vārdā un arī tādēļ, lai gūtu ievērojamas konkurences priekšrocības un stratēģisku izcilību globālajā ražošanas sektorā."

 

NGP 2016 ir ilgtspējas stūrakmens Nissan „Blue Citizenship" - uzņēmuma stratēģiskajā platformā, kas aptver korporatīvo sociālo atbildību. „Blue Citizenship" uzmanības centrā ir trīs jomas: ilgtspēja, mobilitāte un sabiedrība. Šīsdienas NGP 2016 paziņojums ir pirmā no daudzām korporatīvajām iniciatīvām „Blue Citizenship" ietvaros.

 

NGP 2016 paredzētas šādas aktivitātes:

 

1) Līderis nulles izmešu automobiļu jomā: Renault-Nissan alianses kopējais nulles izmešu automobiļu pārdošanas apjoms - 1,5 miljoni vienību līdz 2016.gadam. Alianses vārdā Nissan vadīs pilnīgi jauna degvielas šūnu elektromobiļa (FCEV) izstrādi kopā ar stratēģisko partneri - Daimler.

 

2) Degvielas efektivitātes līdera pozīcija: degvielas ekonomijas uzlabojums par 35% salīdzinājumā ar 2005.gadu pēc korporatīvā vidējā rādītāja, laižot klajā produktus ar savā klasē vadošo degvielas efektivitāti dažādos segmentos Japānā, Ķīnā, Eiropā un ASV, tostarp:

  • pilnīgi jaunu priekšējās piedziņas hibrīda automobiļa modeli,
  • pilnīgi jaunu plug-in hibrīda automobiļa modeli uz Nissan unikālās tehnoloģijas pamata,
  • ieviest nākamās paaudzes pastāvīgi mainīgo transmisiju (CVT) un sasniegt kopējo CVT pārdošanas apjomu 20miljonus vienību kopš tā pirmo reizi tika laista klajā 1992.gadā.

3) Līdera pozīcija zema oglekļa izmešu korporatīvā apjoma jomā.

Samazināt rūpniecisko darbību radīto CO2 izmešu apjomu uz vienu automobili par 20% salīdzinājumā ar 2005.gadu, veicot šādas darbības:

  • līdztekus ražotnēm, paplašinot mērāmo mērķu apjomu, tostarp loģistikā, birojos un dīleru pārstāvniecībās,
  • ieviešot atjaunojamās enerģijas avotus ražotnēs un ar tām saistītajos objektos.

4) Līdera pozīcija noslēgta cikla pārstrādes jomā, kā pirmajiem automobiļu rūpniecībā nosakot pārstrādes mērķi un pieņemot aptverošu noslēgta cikla pārstrādes shēmu, kas aptver tērauda, alumīnija un plastmasas izmantošanu. Svarīgākie pasākumi:

  • līdz 2016.gadam sasniegt pārstrādātu resursu izmantošanas īpatsvaru 25% apmērā,
  • izmantot pārstrādātus materiālus no ražošanas atkritumiem vai nolietotajiem automobiļiem un detaļām jaunos automobiļos,
  • samazināt retzemju elementu patēriņu.

Sīkāka informācija par „Nissan Zaļo programmu 2016":

http://www.nissan-global.com/EN/ENVIRONMENT/APPROACH/GREENPROGRAM/