EIROPAS IZSTRĀDĀS TEHNISKĀS REKOMENDĀCIJAS ELEKTRISKO AUTOMOBIĻU UZLĀDES INFRASTRUKTŪRAI / SIA NORDE / НОВОСТИ

EIROPAS IZSTRĀDĀS TEHNISKĀS REKOMENDĀCIJAS ELEKTRISKO AUTOMOBIĻU UZLĀDES INFRASTRUKTŪRAI

Renault Nissan Alianse, PSA Peugeot Citroën un Mitsubishi Motors ir paziņojuši par lēmumu izstrādāt un ieviest tehniskās atbilstības rekomendācijas publiskajām elektrisko automobiļu uzlādes vietām Eiropā. To pamatā būs pašreizējais „EV Ready®" zīmols, ko sākotnēji ieviesa Renault un Schneider Electric.

 

EV READY mērķis ir garantēt Eiropas elektrisko automobiļu un hibrīdautomobiļu uzlādes infrastruktūras savstarpējo saderību, ieviešot vienotu shēmu ar mērķi izpildīt nākotnes prasības un esošos standartus. Turpinot uzraudzīt pašreiz izstrādes stadijā esošā IEC61851-1 standarta 2.1 versijas attīstību, ražotāji centīsies pabeigt izstrādi un nokārtot sertifikācijas prasības. Apstiprināšanas shēma tiks detalizēti izstrādāta tuvāko mēnešu laikā.

 

2010. gada jūnijā prezentētais „EV Ready®" projekts jau no sākuma tika paredzēts plašai auditorijai, un tam ir jākļūst par atzītu elektrisko automobiļu uzlādes sistēmas sastāvdaļu. „EV Ready®" tehniskā specifikācija ietver procesu no zemsprieguma transformatora līdz elektriskajam automobilim.

 

Tajā pašā laikā projekta mērķis ir koncentrēties uz ekonomisko efektivitāti un būt atvērtiem inovācijām un nākotnes attīstībai.

 

Šobrīd „EV Ready®" izstrādē un ieviešanā strādā vairāk nekā sešdesmit Eiropas uzņēmumu, to skaitā enerģijas ražotāji, sadales tīklu operatori, uzlādes staciju piegādātāji un uzstādītāji, un projekts ir atvērts ikvienam interesentam.

 

Apstiprināšanas shēmas pamatā šobrīd ir kombinētās atbildības pašdeklarācijas princips un plānveida transportlīdzekļu saderības pārbaude. Tuvākajā nākotnē tiek plānota trešās puses starptautiska līmeņa atbilstības pārbaude, ko veiks akreditēta laboratorija.

 

Kontakti:

Mindaugas PLUKYS

Viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovas Baltijos šalims, NISSAN NORDIC EUROPE OY

+370 614 363 55

mplukys@nissan-europe.com

 

Taina ERKKILÄ

Director,Communications, NISSAN NORDIC EUROPE OY

+358 (0)50300 0409

terkkila@nissan-europe.com

 

http://www.newsroom.nissan-europe.com/lv/lv-lv/Home/Welcome.aspx