NISSAN LEAF ELEKTRISKIE TAKSOMETRI NOBRAUKUŠI JAU VAIRĀK NEKĀ 4 MILJONUS KILOMETRU / SIA NORDE / НОВОСТИ

NISSAN LEAF ELEKTRISKIE TAKSOMETRI NOBRAUKUŠI JAU VAIRĀK NEKĀ 4 MILJONUS KILOMETRU

Igaunijas taksometru uzņēmumam „Elektritakso” piederošais Nissan LEAF sasniedzis jau 218 000 km nobraukumu ar oriģinālo akumulatora komplektu. Viss elektroautomobiļu taksometru parks pārsniedzis jau 4 miljonu kilometru nobraukuma atzīmi.

Igaunijas taksometru uzņēmums „Elektritakso” turpina autoparka pāreju no tradicionālajiem iekšdedzes dzinēju automobiļiem uz nulles izmešu un gandrīz pilnīgi klusajiem Nissan LEAF taksometriem jau kopš 2012. gada, kad uzņēmuma taksometru autoparkā tika ieviesti pirmie 100% elektriskie Nissan LEAF.

 

Pasaulē vislabāk pārdotais elektroautomobilis ir kļuvis par taksometru uzņēmumu iecienītu automobili. „Elektritakso”, ko vilināja LEAF zemās ekspluatācijas izmaksas un mudināja vēlme kļūt par dabai draudzīgu uzņēmumu, tagad jau ir nodarbināti četrdesmit seši 100% elektriskie Nissan LEAF taksometri, un drīzumā tiem pievienosies vēl vairāki automobiļi.

 

Trīs gadu laikā, kopš autoparkā ienāca pirmais revolucionārais elektroautomobilis, Nissan LEAF taksometri kopumā ir nobraukuši jau vairāk nekā 4 miljonus kilometru. Daži LEAF taksometru uzņēmuma autoparkā jau ir pārsnieguši 218 000 kilometru nobraukumu ar oriģinālo akumulatora komplektu un joprojām ir lieliskā darba kārtībā, kas ir skaidrs apliecinājums elektroautomobiļu augstajai kvalitātei un uzticamībai.

  

„Šis elektroautomobilis sevi ir parādījis no vislabākās puses. Elektroautomobiļu specifiskajām detaļām nav gadījusies neviena kļūme, bet autoparka kopējais nobraukums uz šo dienu ir vairāk nekā četri miljoni kilometru,” stāsta Ermo Kontsons (Ermo Kontson), „Elektritakso” direktors.  

„Visa šī perioda laikā mēs esam veikuši remontu šasijām un citiem sīkumiem, kam var gadīties nepieciešamība pēc remonta kā jebkuram tradicionālajam automobilim, taču akumulatori, elektromotori un invertori ir strādājuši nevainojami.

  

Kā redzams attēlā, automobiļa akumulators ir pilnībā funkcionējošs un, visticamāk, kalpos vēl daudzus gadus, tātad ar to ir vairāk nekā pietiekami 30 – 40 km braucienam uz darbu katru rītu un atpakaļbraucienam vakarā.    

Nākotnē mēs ceram savu autoparku papildināt ar vēl lielākas akumulatora kapacitātes elektroautomobiļiem, lai automobilis ar vienu uzlādes reizi spētu nobraukt vēl lielāku attālumu. 200 – 250 km brauciens ar vienu akumulatora uzlādi reālās dzīves apstākļos būtu gandrīz perfekts risinājums.”

  

Elektriskie taksometri gūst aizvien lielāku popularitāti, un šodien kopējais vairāku Igaunijas uzņēmumu elektroautomobiļu taksometru parks ietver jau 76 automobiļus.

100% elektrisko taksometru „laikmets” ir pienācis arī Lietuvas galvaspilsētā – Viļņā, jo Nissan jau šī rudens beigās piegādās pirmos astoņus 100% elektroautomobiļus uzņēmumam „Smart Taxi”: vienu 7 sēdvietu e-NV200 un septiņus LEAF. Nissan elektroautomobiļu ieviešana rosīgajam Viļņas pilsētas centram dāvās klusu bezizmešu braucienu izvēli.

 

Vitautas Reisas (Vitautas Reisas), „Smart Taxi” uzņēmuma direktors, priecājas par jaunievedumiem un komentē: „Gaisa kvalitātes pasliktināšanās rada nopietnas bažas, un, lai risinātu šo jautājumu, mēs nolēmām mūsu taksometru autoparkā ieviest Nissan pilnībā elektriskos automobiļus. Šie taksometri dāvā ievērojamas priekšrocības ne tikai pilsētas iedzīvotājiem, bet arī autovadītājiem – pateicoties izcili zemajām ekspluatācijas izmaksām, ko piedāvāt spēj tikai elektroautomobiļi." 

2016. gada janvārī Nissan jau atkal mainīs priekšstatus par elektroautomobiļu veiktspēju un praktiskumu, Baltijas valstu tirgū ieviešot 100% elektrisko LEAF ar 30 kWh akumulatoru. Jaunais Nissan LEAF autovadītājiem dāvās 250 km ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu, pārspējot konkurentus savā elektroautomobiļu segmentā. 

Šis apbrīnojamais sasniegums, kas autovadītājiem paver jaunas iespējas, ir iespējams, pateicoties jaunā 30 kWh akumulatora ieviešanai. 2016. gada LEAF ar 30 kWh akumulatoru nostiprinās savas pozīcijas kā savā elektroautomobiļu segmentā visspējīgākais un praktiskākais elektroautomobilis, kļūstot par reālu alternatīvu iekšdedzes dzinēju automobiļiem miljoniem autovadītāju un apliecinot sevi kā pasaulē vispopulārāko elektrisko automobili.

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe priekšsēdētājs komentē: „LEAF, vislabāk pārdotais elektroautomobilis pasaulē, nule ir kļuvis vēl labāks. Līdz pat 250 km ar vienu uzlādes reizi nobraucamais attālums paver elektroautomobiļu „pasauli” tūkstošiem autovadītāju visā Eiropā, kas pirms tam vēl nebija pilnībā pārliecināti, ka elektroautomobilis būs tiem piemērotākais automobilis. Šis papildu nobraucamais attālums atvieglos lēmuma pieņemšanu par LEAF iegādi daudz, daudz vairāk automobiļu īpašniekiem.”