NĀKOTNES DEGVIELAS UZPILDES STACIJAS / SIA NORDE / НОВОСТИ

NĀKOTNES DEGVIELAS UZPILDES STACIJAS

Vadošais elektroautomobiļu ražotājs – Nissan dāvā pirmo ieskatu savā vīzijā par nākotnes degvielas uzpildes staciju koncepciju, kas tiek izstrādāta sadarbībā ar inovatīvajiem arhitektiem „Foster + Partners”, Londonas „30 St Mary Axe” debesskrāpja, ilgtspējīgu pilsētas ģenerālplānu, piemēram, ekopilsētas Masdaras, un zīmolu, piemēram, Apple teritorijas Kalifornijā, autoriem.

20 sekundes garš videoklips ļauj ielūkoties koncepcijas gala versijā, kas tiks atklāta nākamā gada martā.      

Deivids Nelsons (David Nelson), „Foster + Partners” dizaina nodaļas vadītājs: „Ja lūkojamies uz nākamajiem 10 gadiem, autonomie automobiļi, mākslīgais intelekts un vēl lielāka savienojamība tuvojas straujos tempos – un mūsu kā arhitektu darbs ir iedvesmot un atbalstīt šīs pārmaiņas.  

Ja mēs vēlamies radīt pilsētas, kas apmierina mūsu vajadzības, ir būtiski paredzēt šo attīstību un integrēt tehnoloģijas, lai pilsētniekiem nodrošinātu absolūti nevainojamu pieredzi.”

  

Video, kurā iekļauts Nissan vislabāk pārdotais, 100% elektriskais automobilis – LEAF, var noskatīties šeit:https://youtu.be/L27CYA2Tvl8 . Pagājušomēnes Nissan paziņoja par jaunu 7 kW bezvadu uzlādes ierīci, kas bez grūtībām spēs vienas nakts laikā uzlādēt apjomīgu akumulatoru komplektu, piemēram, 500 km, 60 kWh komplektu, kas pašreiz tiek izstrādāts uzņēmuma izpētes un attīstības centrā Atsugi, Japānā. 

Ričards Kandlers (Richard Candler), Moderno produktu stratēģijas ģenerāldirektors: „Mēs atrodamies nulles izmešu mobilitātes kustības priekšgalā kopš 2010. gada, un mums šis projekts nozīmē iedvesmot cilvēkus doties šajā ceļā kopā ar mums.  

Pasaule mums apkārt mainās, un mums tas šķiet ārkārtīgi aizraujoši. Veidojot „savienotas” pilsētas, rodas iespēja ieaust „uzpildīšanos” mūsu ikdienas audumā – atsevišķi stāvošas būves tad būs tikai pagātnes atmiņas.”  

Šonedēļ Parīzē, 21. ANO konferencē par klimata izmaiņām – „COP21” Nissan paziņoja par inovatīvas „Vehicle to Grid” (Elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) sistēmas izstrādi un progresu automobiļu akumulatoru atkārtotas izmantošanas izstrādē, kas autovadītājiem ļaus izmantot savus elektroautomobiļus kā atsevišķus elektroenerģijas avotus, kuros elektroenerģiju uzglabāt, izmantot un atdot elektriskajam tīklam.

Vairāk informācijas par Nissan produktiem, pakalpojumiem un zīmola apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu mobilitāti meklējiet: www.nissan.eu/experience-nissan.html.