Auto ziņas: Jaunais Qashqai viedāks un veiklāks / SIA NORDE / Jaunumi

Auto ziņas: Jaunais Qashqai viedāks un veiklāks

Mēs joprojām nedrīkstam apmeklēt jaunu modeļu pirmizrādes, toties jaunie modeļi drīkst braukt pie mums. Un šoreiz, labu brīdi pirms pārdošanas sākuma TV Auto ziņām bija iespēja iepazīties ar jauno Nissan Qashqai.

Tas izgatavots uz pilnīgi jaunas platformas, tāpēc visos izmēros audzis par 2 līdz 3 centimetriem. Priekšpuse veidota Nissan V-Motion stilā līdzīgi jaunajam Juke, un dizaineri atļāvušies arī elegantu sīkumu - iespiestus Qashqai burtiņus priekšējā spārnā.

“Jaunais QQ iznācis ne vien lielāks, bet arī viedāks. Nissan vēlējies to pasvītrot dizainā. Skaidrs, ka lielākās vērtības slēpjas iekšā. Tāpēc paskatīsimies, kā jaunais QQ izskatās no vadītāja vietas,” stāsta Normunds Avotiņš.

Pēc kā noteikt, ka automašīna arī iekšpusē kļuvusi platāka? Pēc viduskonsoles. Paskatieties, cik tā plata. Nevar salīdzināt ar iepriekšējo modeli. Arī pārējais dizains gājis līdzi ārpusei, Te ir braukšanas režīmi ar šobrīd aktuālo grozāmsviru, arī pārnesumkārbas kloķis ir kursorsvira - atbilstoši laika garam. Tā ir bīdāma, nevis slēdzama.

Nu labi. Šādas firmīgas sporta stūres ar apaļu viduci tagad sastopamas dažādu klašu krosoveros. Toties vertikāls panelis ar tādu kā premium glanci gan ne katrā. Paskatīsimies, kā tas izskatās darbībā. Starta poga atrodas neparastā vietā. Un ko tad mēs šeit redzam? Pilnīgi jauns mērskalu panelis kā pienākas jaunākajiem modeļiem, Šeit Nissan arī gājis elegantajā virzienā, Bija jau arī pēdējais laiks.”

Elektrisks jaunais Qashqai pagaidām nav. Tam paredzēti citi Nissan modeļi. Taču elektrifikācija bez šaubām skārusi arī šo modeli, proti, dīzelis nav vairs. Toties 2022. gada pavasarī Qashqai būs jauns unikāls dzinējs E-Power.

Patiešām. Jaunais Qashqai būs pirmais Eiropas Nissan, kurā tiks izmantota godalgotā spēka iekārta E-Power. Pusotra litra benzīna dzinējs tajā darbojas tikai kā ģenerators, bet riteņus griezīs tikai un vienīgi elektrība. Sistēmas jauda nav maza - 190 zirgspēki.

Bet līdz tam Nissan Qashqai motoru gamma turēsies uz 1,3 litra benzīna turbomotoriem ar 140 vai 160 zirgspēkiem. Visi kā viens tie ir tā sauktie vieglie hibrīdi ar parastu 12 voltu starteri ģeneratoru. Bez manuālās pārnesumkārbas būs pieejams arī variators, un to savukārt varēs savienot arī arī visu riteņu piedziņu. Vārdu sakot - būs no kā izvēlēties!

Normunds Avotiņš: “Jūs jau pamanījāt, ka bagāžnieka vāka slīpums ir drusku "negatīvs". Tas tagad ir modē. Taču reizēm gadās, ka šī nelielā trika dēļ bagāžnieks kļūst mazāks. Tikai ne Nissan QQ. Patiesībā tas ir pat nedaudz lielāks. Man šķiet svarīgi, ka saglabāti atjautīgie risinājumi, kas šajā modelī bija arī agrāk. Piemēram, dubultā grīda, kas sadalīta daļās, kas savukārt ļauj mums sadalīt daļās pašu bagāžnieku. Jaunais QQ ir tikai 3,5 centimetrus garāks par iepriekšējo. It kā jau nav nekas dižs, bet uz tā rēķina, ka garenbāzes palielināta, mums ir daudz vairāk vietas salonā vadītājam, blakussēdētājam, aizmugurē sēdošam, un arī bagāžnieka izmēri ir super.”

Jaunais Nissan Qashqai ar 1,3 litru dzinējiem nonāks pārdošanā šī gada jūlijā. Jaunā modeļa cenu Nissan importētājs gan pagaidām liedzas nosaukt. Tomēr unificēta konstrukcija un daudzviet vienkāršie salona apdares materiāli ļauj cerēt uz draudzīgām cenām ierastā Nissan līmenī.

Apskati Normunda Avotiņa vadītā raidījuma "Auto ziņas" sagatavoto sižetu par jaunākās paaudzes Nissan Qashqai modeli.

Noskatīties sagatavoto sižetu

Piesakieties "NORDE" jaunumu saņemšanai un esiet pirmais, kas uzzin par NORDE aktuālākajiem piedāvājumiem , akcijāmun citiem NORDE notikumiem.