Nissan laiž pārdošanā jaunu globālu transporta līdzekļu saimi / SIA NORDE / Jaunumi

Nissan laiž pārdošanā jaunu globālu transporta līdzekļu saimi

TOKIJA (2006. gada 6. jūlijā) – "Nissan Motor Co" paziņojis, ka divu turpmāko gadu laikā laidīs globālajā tirgū pilnīgi jaunu transporta līdzekļu saimi. Modeļa pirmā versija ar nosaukumu Nissan Livina Geniss jau 2006. gadā parādīsies Ķīnas tirgū, pēc tam šīs automašīnas pārdošana tiks uzsākta arī citās pasaules valstīs.

"Pilnīgi jauna modeļu saime Nissan ir ļoti svarīga investīcija", teica Nissan viceprezidents Carlos Tavares. "Mēs ceram, ka Livina Geniss un citas šīs saimes modeļu versijas kļūs par ievērojamu līdzekli Nissan pieauguma palielināšanai Ķīnā un citos galvenajos tirgos", turpināja Tavares.

Pasaulē pirmā modeļa Nissan Livina Geniss prezentācija notiks starptautiskajā autoizstādē Ķīnas pilsētā Guangzhou jau šī mēneša beigās. Šīs automašīnas pamatā ir transporta līdzekļa koncepcija apvienojumā ar praktiskumu, tas ir septiņvietīgs un atbilst dažādām pircēju vajadzībām. Automašīnas izskats būs iespaidīgs un mūsdienīgs, bet interjers – funkcionāls un visai variatīvs, piedāvājot dažādus sēdekļu stāvokļus un ļoti bagātīgu bāzes aprīkojuma komplektu.

Tāpat kā visiem citiem jaunizveidotās transporta līdzekļu saimes modeļiem, Livina Geniss dizaina radīšana un projektēšana notika Nissan tehniskajā centrā Atsugi, Japānā. Automašīna tiek veidota uz Renault - Nissan platformas bāzes un aprīkota ar 1,8 litru benzīna dzinēju un sadales vārpstu ar maināmām gāzes sadales fāzēm.

Ķīnā pārdodamais modelis tiek ražots "Dongfeng Motor Co" (DFL) rūpnīcā Huadu, Ķīnas provincē Guangdong. Versijas, kas nonāks pārdošanā citās valstīs, tiks ražotas dažādās rūpnīcās visā pasaulē.