What Car? gada labākais lietotais mazauto 2009 - Nissan Note / SIA NORDE / Jaunumi

What Car? gada labākais lietotais mazauto 2009 - Nissan Note


Kā zināms, Nissan automašīnas ir vērts iegādāties, jo tās ir lieliska izvēle ne tika izvērtējot jaunas automašīnas iegādi, bet arī domājot par lietota auto pirkšanu un pārdošanu. To vēlreiz apliecina arī portāla What Car? publicētais pētījums - "Gada labākais lietotais auto 2009", kurā nominācijā "Gada labākais lietotais auto 2009 - Mazauto" uzvarēja Nissan Note (1.4, 2006). Nissan Note kļuva arī par vienu no 3 finālistiem cīņā par Gada labākā lietotā auto 2009 titulu.

Kā raksta portāls What Car?, izvērtējot konkursa dalībniekus, tika veikta padziļināta tirgus izpēte un ar auto tirdzniecības ekspertu palīdzību izvērtēti simtiem lietotu auto, lai atrastu labākos eksemplārus par labākajām cenām. Kā vēsta What Car?, šī konkursa galvenie kritēriji bija - cenas un vērtības proporcija, lietošanas izmaksas un uzticamība.


What Car? par Gada labāko lietoto auto 2009 - Mazauto uzvarētāju Nissan Note (1.4, 2006) raksta:

Stilīgais Nissan Note starp daudziem citiem lietotiem mazauto ir īsts dārgakmens, kas pierāda, ka izmēram ne vienmēr ir nozīme.

Note izskatās nedaudz stūrains, bet tā ir forma, kas automašīnai piešķir tās lielāko trumpi – ietilpību. Apbrīnojami, cik patiesībā daudz vietas ir Note salonā. Godīgi sakot, auto ietilpība ir tik liela, ka to pat gribas klasificēt kā mazu minivenu, nevis mazauto.

Četri pieaugušie šajā auto jutīsies komfortabli, taču vajadzības gadījumā atradīsies vieta arī piektajam, turklāt aizmugures sēdekļi ir regulējami, lai iegūtu lielāku plašumu pasažieru kājām, vai palielinātu bagāžas nodalījumu. Salonā netrūkst sīklietu glabātavu.

Kustībā Note ir visai izveicīgs, un labi piemērots gan braukšanai pa pilsētu, gan šoseju, taču uz nelīdzena seguma tas stingrās piekares dēļ kļūst mazliet nemierīgs. 88 zirgspēku 1,4 litru benzīna dzinējs ir auto masai pietiekami enerģisks, taču vienlaikus - kluss un ekonomisks.

No aprīkojuma mēs rekomendējam gaisa kondicionētāju, vieglmetāla diskus, centrālo atslēgu un elektriskos logu pacēlājus. 

Nissan Note noteikti nav pats populārākais mazauto, taču tas padara šī auto cenu ļoti pievilcīgu. Turklāt šis auto sevi ir pierādījis kā uzticamu pārvietošanās līdzekli ar zemām uzturēšanas izmaksām.

Tas lauž klasisko priekšstatu par mazauto, un tas ir pietiekami ietilpīgs, lai tā iegādi apsvērtu pat tie, kas meklē ģimenes auto vai mazu minivenu. Zemā cena, pieticīgās uzturēšanas izmaksas un uzticamība padara to par labu izvēli.

Vairāk par What Car? Gada labāko lietoto auto 2009 varat izlasīt ŠEIT

Atgādināsim arī, ka šis nav vienīgais Nissan Note tituls, 2006. gada konkursā Latvijas Gada auto, Nissan Note ieguva titulu "Taupīgākais gada auto 2006".

Informācija un attēli no portāla www.whatcar.lv un Nissan publicitātes materiāliem.