EIROPAS GADA AUTO 2011 - NISSAN LEAF / SIA NORDE / Jaunumi

EIROPAS GADA AUTO 2011 - NISSAN LEAF

Yokohama, Japāna (2010. g. 29. novembris) – Nissan Motor Co. un nulles izmešu automobiļa vēsturiskajā momentā 100% elektriskais automobilis NISSAN LEAF ir ieguvis EIROPAS GADA AUTO 2011 titulu, kļūstot par pirmo elektromobili, kas ieguvis šo prestižo apbalvojumu.



Pasaulē pirmais uz patērētājiem orientēts, reāls nulles izmešu automobilis globālajam tirgum pieveica 40 sāncenšus, lai iegūtu vissvarīgāko apbalvojumu auto jomā. Šī ir pirmā reize šī konkursa 47 gadu vēsturē, kad augstākais apbalvojums tiek piešķirts elektromobilim. NISSAN LEAF konkurenti bija tādi auto kā Alfa Romeo, Citroen, Dacia, Ford, Opel/Vauxhall un Volvo. Žūrijas sastāvā bija 57 vadoši auto žurnālisti no 23 Eiropas valstīm. “Žūrija atzina, ka NISSAN LEAF ir liels sasniegums elektromobiļu industrijā. NISSAN LEAF ir pirmais elektromobilis, kas var līdzināties tradicionālajiem automobiļiem daudzās jomās,” teica Hakans Matsons (Hakan Matson) - EIROPAS GADA AUTO žūrijas prezidents.



Nissan Motor Co. Ltd prezidents un vadītājs Karloss Gons (Carlos Ghosn) teica: “Šis apbalvojums apstiprina nulles izmešu celmlauzi - NISSAN LEAF kā konkurētspējīgu tradicionālajiem auto drošības, izpildes, ietilpības un gaitas ziņā. Tas arī atspoguļo NISSAN kā inovatīvu un aizraujošu zīmolu ar skaidru nākotnes transporta redzējumu, ko mēs saucam par noturīgu mobilitāti. Ar trim citiem elektromobiļiem NISSAN automobiļu klāstā, un nenovēršamu tirgus bagātināšanu ar četriem elektromobiļiem no mūsu alianses partnera RENAULT – NISSAN LEAF veic svarīgu pirmo soli pretī nulles izmešu nākotnei”.



NISSAN LEAF jaudu piešķir kompakts elektromotors automašīnas priekšpusē, kas griež priekšējos riteņus. Dzinējs attīsta 80kW jaudas un 280 Nm apgriezienu, kas ir pietiekami maksimālajam ātrumam 145 km/h (90 mph). Elektromotors ir aprīkots ar NISSAN radītu, laminētu litija-jona bateriju, kas rada vairāk par 90kW. Automašīna starp uzlādēm var veikt 175 km (Jauns Eiropas braukšanas cikls), kas to padara par praktisku daudziem pilsētas braucējiem. Automašīna ir pilnībā aprīkota ar tādām ierīcēm kā atjaunojamā bremzēšana, gaisa kondicionieris, satelīta navigācija, atpakaļskata kamera un atjaunota borta IT un telemātikas sistēma. Novatoriskā savienojamība ļaus īpašniekam uzstādīt uzlādes funkcijas, lai pārraudzītu automašīnas esošo uzlādes stāvokli un atlikušo baterijas jaudu, kā arī, lai apsildītu vai atdzesētu automašīnas salonu ar tālvadību no mobilā telefona vai datora.



NISSAN LEAF Eiropā būs pieejams piecās krāsās – zilā metāliskā, pērļu, pērļbaltā, sudraba metāliskā, melnā un pērļu sarkanā. Atsevišķa opcija ir saules panelis, kas uzstādīts aizmugurējā spoilerī, lai uzturētu automašīnas 12V baterijas uzlādi, kas tiek izmantota elektriskām papildierīcēm.



Piegādes Japānā un Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies šī gada decembrī. Eiropā piegādes sāksies 2011. gada sākumā. Pirmās automašīnas saņems Portugāle, Īrija, Apvienotā Karaliste un Nīderlande.



Nulles izmešu automašīna tiek būvēta Japānā, bet tiks ražota arī Ziemeļamerikā un Eiropā, kad 2012. gada beigās un 2013. gada sākumā tiks atvērtas jaunas ražotnes. NISSAN novatoriskā domāšana plešas nulles izmešu mobilitātē. Zem PURE DRIVE zīmola NISSAN rada plašu klāstu videi draudzīgu, iekšējās oksidēšanās dzinēju automašīnas, piedāvājot savā klasē vadošu degvielas efektivitāti, ko atbalsta progresīvas zaļās tehnoloģijas.

Eiropā uzņēmums drīzumā prezentēs progresīvu benzīna-elektrisko hibrīda luksuss sedanu, kam būs INFINITI emblēma, kamēr vērienīgi populārās krossovera automašīnas, tādas kā NISSAN QASHQAI un NISSAN JUKE, ir radījušas jaunu un aizraujošu automašīnu segmentu, kurā dominē NISSAN. Nākošajā gadā pieredzēsim NISSAN MICRA ceturtās paaudzes ierašanos, kas apgādāta ar 1.2 litru trīs cilindru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinēja turbo versiju, kas būs aprīkota ar apstāšanās funkciju tukšgaitas režīmā (Idling Stop system), lai radītu dzīvāku izpildījumu un samazinātu CO2 izmešu daudzumu līdz pat 95 g/km.

NISSAN arī iepriekš ir ieguvis GADA AUTO titulu Eiropā - 1993. gadā, Apvienotajā Karalistē būvētā NISSAN MICRA kļuva par pirmo automašīnu no Japāņu auto ražotāja, kas guva augstāko atzinību un uzsāka mīlas dēku ar Eiropu. Šodien NISSAN MICRA turpina tādā pašā garā ar jaunākā NISSAN MICRA modeļa prezentāciju auto tirgū.