Gaismas festivāla ‘’Staro Rīga’’ jaunums ‘’AUTO MŪZIKLS’’ / SIA NORDE / Jaunumi

Gaismas festivāla ‘’Staro Rīga’’ jaunums ‘’AUTO MŪZIKLS’’


Jau piekto gadu rīdziniekus priecēs gaismas festivāls ‘’Staro Rīga’’, kas šogad norisināsies no 15. līdz 18. novembrim. Četrus vakarus no vietas plkst. 18:00 pilsētā iedegsies desmitiem gaismas objektu. Pirmo reizi gaismas festivāla ietvaros ‘’Staro Rīga’’ par gaismas un video tehnoloģiju izstādes objektu kļūs Nissan oficiālā pārstāvja Latvijā SIA ‘’Norde’’ Skanstes ielā 31a autosalona fasāde un piecas Nissan Juke automašīnas ar audio vizuālo projektu ‘’AUTO MŪZIKLS’’.

Projekta ‘’AUTO MŪZIKLS’’ realizāciju uzņēmušies SIA ‘’TVreklāma.lv’’, kas pagājušā gadā īstenoja projektu Rīgas raksti uz Latvijas Radio ēkas fasādes un SIA ‘’Alfa sls’’, kuru projekts palicis daudzu rīdzinieku atmiņās –audiovizuālais ūdens un gaismas priekšnesums Vērmanes dārzāViens mirklis ar ūdens strūklakām, kas izpelnījās rīdzinieku atzinību un kļuva par vienu no populārākajiem objektiem gaismas festivālā.

Uzņēmuma SIA ‘’TVreklāma.lv’’ pārstāvis un projekta idejas autors ir Rihards Sešo: ‘’Šis būs jau trešais gads, kad piedalos gaismas festivālā ‘’Staro Rīga’’. Divus gadus īstenojām Latvijas Radio mājas fasādes izgaismošanu. Tā ir lieliska platforma realizēt tās idejas, kuras klienti neīsteno finansiālu apsvērumu dēļ. Savukārt, mūsu sadarbības partneris SIA ‘’Alfa sls’’ nodrošinās projekta tehnisko pusi – apskaņošana un gaismas tehniku. Kādeļ tieši Nissan Juke? Projekta ideja saskan ar Nissan redzējumu - Nissan Juke radīts, lai saviļņotu!’’

Projekta ‘’AUTO MŪZIKLS’’ īstenošanai tiks izmantota ēkas fasāde ar audiovizuālām projekcijām un piecas Nissan Juke automašīnas, kuras dziedās un dejos mūzikas ritmos. Gaismas festivāla ‘’Staro Rīga’’ dalībnieki būs gaidīti Skanstes ielā 31a, lai dzīvē spētu novērtēt šo mākslinieku duetu un projekta realizāciju.

Gaismas festivālu „Staro Rīga” rīko nodibinājums Rīga 2014 un tas būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Jau tagad „Staro Rīga” ir gaidīts un viens no vislabāk apmeklētākajiem pasākumiem Rīgā. Festivālu finansē Rīgas dome, finansiālu atbalstu projektu realizācijai sniedz daudzi sadarbības partneri.