Nissan cels autobūves rūpnīcu Sanktpēterburgā / SIA NORDE / Jaunumi

Nissan cels autobūves rūpnīcu Sanktpēterburgā

Krievijas Ekonomiskās attīstības ministrija un Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor" parakstīs vienošanos par "Nissan" automobiļu ražotnes izveidošanu Sanktpēterburgā, informēja ekonomiskās attīstības ministrs Germans Grefs.

Vienošanās, kuru paredzēts parakstīt 13. jūnijā, ietvers aptuveni 200 miljonu dolāru (109,6 miljonu latu) "Nissan" investīcijas autobūves rūpnīcas celtniecībā Sankpēterburgas rūpnieciskajā zonā "Kamenka".

Automobiļu ražošanu jaunajā rūpnīcā plānots sākt 2008. gada oktobrī, un rūpnīcas jauda būs 50 000 automobiļu gadā. "Nissan" plāno ražot Krievijā vairākus savus modeļus, kas pielāgoti Krievijas tirgum.

Pašlaik Krievijā vidēji gadā tiek pārdoti aptuveni 40 000 "Nissan" markas automobiļu.

Pēc Sanktpēterburgas vicegubernatora Mihaila Osejevska vārdiem, Japānas autobūves uzņēmumam tiks piešķirtas muitas atlaides automobiļu detaļu ievešanai. "Nissan" saņems arī peļņas un īpašuma nodokļa atlaides.

Kā jau ziņots, "Nissan Motor" pagājušajā biznesa gadā, kas beidzās martā, strādāja ar rekordlielu 518,1 miljarda jēnu (2,52 miljardu latu) tīro peļņu, un tas ir par 1,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa rekordaugstu līmeni sasniedz jau sesto biznesa gadu pēc kārtas. Peļņas pieaugumu "Nissan" pārstāvji galvenokārt skaidroja ar savas daļas palielināšanos ASV tirgū. Savukārt "Nissan" apgrozījums pagājušajā biznesa gadā palielinājās par 9,9% līdz 9,43 triljoniem jenu (45,9 miljardiem latu).

"Nissan" pagājušajā biznesa gadā pārdeva rekordlielu daudzumu automašīnu - 3,57 miljonus vienību. Pārdošanas pieaugumu galvenokārt ietekmēja "Nissan" realizācijas apjoms ASV tirgū, kas palielinājās par 6,1%. (TVNET autoziņas)