Pathfinder izpelnījies labākā apvidnieka titulu no franču off-road žurnāla „4x4 Magazine” / SIA NORDE / Jaunumi

Pathfinder izpelnījies labākā apvidnieka titulu no franču off-road žurnāla „4x4 Magazine”

Lai noskaidrotu titula „4x4 of the Year” uzvarētāju, starp franču off-road žurnāla „4x4 Magazine“ lasītājiem tika organizēta aptauja. Finālā iekļuva Nissan Pathfinder kopā ar Jeep Grand Cherokee un Land Rover Range Sport.

Pathfinder ir unikāla automašīna, kurā ir apkopots apvidnieka spējīgums, minivena praktiskums un sedana ērtums. Automašīna mūsu tirgū nonāca pagājušajā gadā un uz šo brīdi ir ieguvusi lielu popularitāti, kā rezultātā Pathfinder ir visvairāk pārdotā apvidus automašīna Francijā.

Tās pilnpiedziņas sistēma ALL - MODE 4x4 ir ar elektronisku vadību, un tā sākotnēji tika izmantota superautomašīnā Skyline GT-R. Pašlaik šo sistēmu izmanto arī modeļos X-Trail un Navara. ALL - MODE 4x4 nodrošina ļoti labu apvidniekam nepieciešamo funkciju izpildīšanu, kam apliecinājums ir tas, ka labākās apvidus automašīnas noskaidrošanas noslēguma sacensībās, kas notika armijas teritorijas treniņu zonā, par uzvarētāju kļuva Pathfinder.

Pathfinder sirds ir 2,5 litru dīzeļa dzinējs ar turbopūti, kura maksimālā jauda ir 178 ZS un griezes moments 403 Nm. Ar šiem rādītājiem tā apsteidz daudzus konkurentus ar lielākiem dzinējiem, taču pie tam ir ekonomiskāka. Turklāt ir iespējams izvēlēties no sporta automašīnas 350Z pazīstamo V6 dzinēju, kura darba tilpums ir četri litri un jauda 269 ZS.

Apvidnieka, kura ārējais dizains ir agresīvs, salons ir ārkārtīgi gaumīgs un minivenam raksturīgi funkcionāls. Salonā ir trīs sēdekļu rindas un starp savas klases automašīnām visvairāk telpas bagāžai. Pateicoties priekšzīmīgi pārdomātajam salona risinājumam, tajā ir iespējams ievietot līdz 2,8 metriem garus priekšmetus.

Vienmēr ir bijis ārkārtīgi grūti izgatavot automašīnu, kura būtu vienlīdz laba kā uz ceļiem ar cietu segumu, tā arī bezceļa apstākļos. Lai to sasniegtu, Nissan gāja pavisam citā virzienā. Nissan izpētīja, ko klienti vēlas un uztaisīja tieši tādu automašīnu, pat ja tas nozīmēja atteikšanos no dažām tradicionālajām apvidnieka vērtībām.

"Nissan Pathfinder gadījumā ir apvienotas labas bezceļa un asfalta braukšanas īpašības, un turklāt tā ir ideāli piemērota arī ģimenes automašīnai," atzīmēja žurnāls "4x4 Magazine".

Pathfinder ir ieguvusi godalgas arī agrāk. Angļu žurnāla "4x4 Magazine" balsošanā tā izraudzīta par labāko "Middleweight 4x4" automašīnu, bet latvieši to izraudzīja par 2005. gada labāko apvidus automašīnu.